Βασίλης Κατσούκης: υποψήφιος δήμαρχος Πάργας

Αναδημοσίευση από το ειδικό πολιτικό τεύχος του περιοδικού Step

Πρωτοβουλία Πολιτών του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν σε μια δύσκολη πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας αλλά και για το Δήμο Πάργας. Θα διεξαχθούν σε ένα περιβάλλον που αναζητά όραμα, στόχους και λύσεις προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες του παρόντος από τις αδυναμίες που έχουν συσσωρευθεί, με σκοπό να υπάρξει προοπτική για το μέλλον του Δήμου μας και τις υπηρεσίες του προς τους δημότες.

Συνδημότισσες και Συνδημότες του Δήμου Πάργας,

αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση όλων μας ότι σε αυτή την δύσκολη εποχή χρειαζόμαστε μια νέου τύπου Δημοτική Αρχή. Μια νέα δημοτική αρχή όπου το νέο όραμα, οι σύγχρονες αξίες, η κοινωνική αλληλεγγύη, η πρόοδος και η ανάπτυξη, μπορούν να βρουν εφαρμογή. Για να αντιπαλέψουμε κάθε τι παλιό, κουρασμένο και αναποτελεσματικό στο δήμο μας. Για να δώσουμε ένα νέο όραμα, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, που θα φέρει σε τροχιά ανάπτυξης την περιοχή μας, σύμφωνα με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

            Μια νέα αντίληψη που ανοίγει νέους ορίζοντες, ώστε να ρίξουµε µια νέα µατιά σε όσα ζούµε, να συνειδητοποιήσουµε αυτά που βιώνουµε, να δούµε µε νέα µατιά αυτά που µπορούµε να κάνουµε:

            •  Να αναμετρηθούμε με το συγκεκριμένο.

            •  Nα ανατρέψουμε το κλίμα της ακινησίας και της αδράνειας.

            •  Με το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή να φέρουμε στο προσκήνιο τα προβλήματα.

            •  Να αναδείξουμε τις δυνατότητες μας.

            •  Να δουλέψουμε σκληρά για τις λύσεις.

            •  Να φέρουμε στο προσκήνιο τον ενεργό πολίτη, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

            Τα συσσωρευμένα και άλυτα προβλήματα του Δήμου μας και η εναλλαγή -σκόπιμη και σχεδιασμένη- στην δημαρχιακή εξουσία των ίδιων επί δεκαετίες προσώπων, κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας ανεξάρτητης παράταξης, μέσα από μια πρωτοβουλία ενεργών πολιτών του Δήμου μας, που οι περισσότεροι εξ αυτών δ ε ν έχουν ασχοληθεί με αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «πολιτική ενασχόληση».

            Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ» αποτελεί μια κίνηση ανθρώπων που αγωνιούμε για τον τόπο μας και το κοινό μας χαρακτηριστικό είναι το ενδιαφέρον μας για το παρόν και το μέλλον του δήμου μας, έξω από ιδεολογικούς και κομματικούς διαχωρισμούς, με γνώμονα μονάχα το καλό του τόπου μας.

            Δ ε ν επιδιώκουμε την προσωπική μας καταξίωση μέσω της πολιτικής, αλλά φιλοδοξούμε να αναδείξουμε την πολιτική, όπως αυτή θα πρέπει να ασκείται.

            Επιδίωξη μας είναι να σταματήσει ο Δήμος μας να πορεύεται με Δημαρχοκεντρικές ή αυθαίρετες προσωπικές στρατηγικές. Θέλουμε και πρεσβεύουμε σε μια αλλαγή ύφους, σκέψης και πράξης στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

            Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ» πιστεύει πως όλα τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική στο Δήμο μας αδίκησε τους πολίτες. Πως το μόνο που κυριάρχησε ήταν η πολιτική εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων και φιλοδοξιών από ελάχιστα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τον Δήμο, ερήμην των δημοτών με μια ομάδα οπαδών, ευνοουμένων του τοπικού συστήματος με επίκεντρο τις προσωπικές δημόσιες σχέσεις, με αδιαφάνεια και άμεση διασύνδεση με το κεντρικό πολιτικό κατεστημένο.

            Είναι βαθιά η πεποίθηση μας ότι στο Δήμο μας ως τώρα έλλειψε από τους πολιτικούς μας άρχοντες, το Όραμα, ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο έλεγχος, ο σωστός προγραμματισμός και η άμεση δημοκρατική συμμετοχή. Σήμερα η περιοχή μας, ο Δήμος μας, χρειάζεται κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι νέο, όμορφο, υγιές, καθαρό, με ήθος και αξίες, απαλλαγμένο από νοσηρές νοοτροπίες.

                        Η  «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ» έχει σύμβολο ένα χρωματικό σύμπλεγμα διαφορετικών αποχρώσεων που συμβολίζει τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, τη ΣΥΝΘΕΣΗ, τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ και τη ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ μεταξύ των Πολιτών που αποτελούν βασικούς άξονες στην πολιτική που θέλουμε να εδραιώσει η παράταξή μας, με σεβασμό στην αυτονομία και την αυτοτέλεια κάθε ατόμου που συνυπάρχει μαζί μας, με διάθεση συνεργασίας, πνεύμα σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων, συλλογική δράση έναντι της ατομικής, με στόχο την κοινωνική συμπόρευση για το κοινό καλό.

            Στην προσπάθεια μας αυτή τον λόγο θα έχουν κυρίως οι νέοι και όσοι νοιώθουν νέοι.

            Ο τόπος μας έχει ανάγκη από φρέσκιες ιδέες που θα φέρουν ανάταση και αισιοδοξία και δ ε ν μπορούμε να παρακολουθούμε άλλο παθητικά τους νέους του τόπου μας, να ψάχνουν την τύχη τους σε μεγάλες πόλεις και στο εξωτερικό ή να γίνονται όμηροι του εκάστοτε δημάρχου για να εργαστούν με μια δίμηνη ή τρίμηνη απασχόληση. Πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση και ο δήμος μας πρέπει να γίνει μπροστάρης στον αγώνα αυτό, για να αγκαλιάσουμε τα νέα παιδιά που είναι η μόνη ελπίδα και η προοπτική για την αλλαγή του βιοτικού επιπέδου της περιοχής μας.

                        Ως δημοτική παράταξη θα θέσουμε στόχους εφικτούς, υλοποιήσιμους που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Για τα αυτονόητα ο δημότης δ ε ν θα πρέπει να νοιώθει υποχρεωμένος. O Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και οι υπάλληλοι του Δήμου, έχουν την υποχρέωση να συνεργάζονται αρμονικά και να υπηρετούν τον δημότη.

            Η νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Πάργας, φιλοδοξούμε να μας φέρει νικητές σε μια μεγάλη συμμαχία πολιτών, έτοιμης να υπηρετήσει την τοπική κοινωνία, βάζοντας τις βάσεις για μια ανθρώπινη και ευημερούσα κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

            Η νέα δημοτική μας παράταξη θα κάνει πράξη τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος για το νοικοκύρεμα που έχει ανάγκη ο τόπος μας και θα βάλει οριστικό τέλος στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

            Οραματιζόμαστε μια ζωντανή τοπική αυτοδιοίκηση, κυψέλη δημιουργίας και πολιτισμού, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, και θα είναι ανοιχτή σε όλους τους δημότες.

            Μπορούμε να πάμε το δήμο μας ψηλά! Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά! Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά! Έχουμε όρεξη για δουλειά και σας ζητάμε να ενώσουμε τα χέρια συμμετέχοντας και εσείς στην Πρωτοβουλία μας. Για να συνθέσουμε το Όραμα για ένα Δήμο επώνυμο, με ισχυρή ταυτότητα και δημιουργικότητα, που θα βάλει τέλος στην ανακύκλωση αποτυχημένων συνταγών και μεθόδων.

            Ενώνουμε δυνάμεις για μια νέα πνοή στο Δήμο μας όλοι μαζί, όσοι έχουμε κοινά οράματα και σκέψεις, για να βάλουμε τις βάσεις για μια νέα Εποχή στον δήμο Πάργας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *