Αλκιβιάδης Λάμπρου: Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε

Το περιοδικό Step συνομίλησε με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και νεολαίας Αλκιβιάδη Λάμπρου για την ΠΕ Θεσπρωτίας αλλά και την δική του πορεία. Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο ειδικό πολιτικό τεύχος του Step

Ποια είναι τα νέα σας καθήκοντα ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και πως σκέπτεστε να λειτουργήσετε;
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μου έκανε την τιμή να με ορίσει, για το έτος 2019, θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Ηπείρου επί θεμάτων Αθλητισμού και Νεολαίας. Τομέας ευαίσθητος καθώς άπτεται ενδιαφερόντων της Νεολαίας και όχι μόνο. Απηύθυνα πρόσφατα και το κάνω και σήμερα, μήνυμα συνεργασίας προς όλους τους Αθλητικούς Φορείς του τόπου μας με στόχο, όπως ήδη πράττουμε, την έμπρακτη και από κοινού ανάδειξη των ευγενών πρωτοβουλιών στον Αθλητισμό και την προαγωγή θεμάτων που άπτονται των άμεσων ενδιαφερόντων και αναγκών της Νεολαίας μας.

Ποια ήταν τα σημαντικότερα έργα, παρεμβάσεις ή δράσεις που έγιναν από την Περιφέρεια στην Θεσπρωτία;
Μέσα σε κλίμα κρίσης και λανθασμένων μνημονιακών δράσεων της γενικής κυβέρνησης, η Περιφέρεια Ηπείρου χάρις στο κλίμα ενότητας, αξιοποίησης της εμπειρίας και τεκμηριωμένης δράσης κατάφερε να ανταπεξέλθει θετικά στην δύσκολη αποστολή της, λειτουργώντας με πνεύμα περιφερειακής αναπτυξιακής προοπτικής.
Στη Θεσπρωτία ειδικότερα είναι εμφανής η δράση μας με έργα οδοποιίας όπως είναι η σύνδεση Εγνατίας οδού με Σούλι, η σύνδεση του ΤΕΠ με την εθνική οδό, η σύνδεση της Νότιας εισόδου Ηγουμενίτσας με Βόρεια είσοδο προς Μαυρομάτι και Μαυρούδι, η συντήρηση αλλά και βελτίωση του Περιφερειακού οδικού δικτύου, οι διαγραμμίσεις, οι ηλεκτροφωτισμοί, οι κόμβοι, η βελτίωση του οδικού δικτύου των Δ. Φιλιατών, Δ. Σουλίου, Δ. Ηγουμενίτσας.
Επίσης υπήρξαν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς όπως: Υγείας (ΤΕΠ Ηγουμενίτσας), Παιδείας (Στήριξη Σχολικών Μονάδων), Αθλητισμού (Γήπεδα, δράσεις), Κτηνοτροφίας (Παρεμβάσεις από κοινού με τους παραγωγούς), Πρόνοιας, Διαχείρισης απορριμμάτων ( Αποχέτευση Πλαταριάς, Συβότων, Πέρδικας).
Στηρίξαμε ακόμα τους τομείς της Ιχθυοκαλλιέργειας και της Αγροτικής παραγωγής. Παράλληλα υπήρξε προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των τοπικών προϊόντων, αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είχαμε σημαντική δράση της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΗΠΕΙΡΟΣ ενώ επιγραμματικά να αναφέρω και τα εξής έργα: σχέδια βελτίωσης, αρδευτικά έργα, προστασία περιβάλλοντος, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, προώθηση τουριστικών προϊόντων, προβολή του τόπου μας, αντιπλημμυρική προστασία, βελτίωση δικτύων ύδρευσης.
Με όλα αυτά τα έργα μπορούμε να πούμε ότι το πρόσημο της δράσης της Περιφέρειας στην Θεσπρωτία είναι θετικό, και αυτό το εισπράττουμε και από τις επαφές μας με τους πολίτες.

Πως ήταν η συνεργασία η δική σας και της Περιφέρειας με τους Τοπικούς Φορείς;
Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πιτούλης, αλλά και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι μέσα από τη δραστηριοποίηση μας και τοπικά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δράσαμε και δρούμε συλλογικά και σε πνεύμα αγαστής και παραγωγικής συνεργασίας με όλους τους φορείς του τόπου (Ο.Τ.Α., Επιμελητήρια, Συνδικαλιστικοί φορείς, παραγωγικοί, επιστημονικοί, Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, Κρατικοί κλπ).
Δεν είναι τυχαία η αποδοχή αυτής της υπαρκτής και χρήσιμης ενωτικής παρουσίας της Περιφέρειας από όλους τους φορείς και τους πολίτες της Περιφέρειας Ηπείρου, που εκφράζεται και με εκτίμηση στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη.

Πως θα περιγράφατε την δική σας παρουσία και δράση με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου;
Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στην ευθύνη της συμμετοχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο το δυνατόν καλύτερα, θέτοντας θέματα, παίρνοντας θέση για τα ζητήματα του τόπου, διεκδικώντας, στηρίζονται ορθές προτάσεις άλλων, συμμετέχοντας ενεργά στην υλοποίηση των αποφάσεων και της πολιτικής της Περιφέρειας Ηπείρου και στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Υιοθέτησα την άμεση επαφή με τους πολίτες και τους φορείς, την καλή συνεργασία με όλους τους συναδέλφους, την στήριξη του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη για να ανταποκριθώ στις ευθύνες της θέσης μου.
Πιστεύω ότι οι πολίτες θα με κρίνουν και θα με αξιολογήσουν δίκαια στηρίζοντας με και στην ανανέωση της υποψηφιότητας μου ως Περιφερειακού Συμβούλου υποσχόμενος καλύτερη, ενεργότερη και παραγωγικότερη παρουσία με την εμπειρία που απέκτησα.

Τι προτείνετε εσείς για τον τόπο μας σήμερα και πως βλέπετε το αύριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας;
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας έχουμε την δυνατότητα να βελτιώσουμε την απόδοση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε όλα τα επίπεδα με εκσυγχρονισμό, εκπαίδευση των εργαζομένων και αξιοποίηση όλων των μέσων προς όφελος του πολίτη.
Εδώ να πω και ένα «ευχαριστώ» στους υπαλλήλους Π.Ε. Θεσπρωτίας που παρά τις δυσκολίες ανταποκρίθηκαν στο έργο που τους ανατέθηκε.
Για να επανέλθω στο ερώτημα σας. Οι βασικοί μας στόχοι πρέπει να είναι η ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουν ξεκινήσει, η περαιτέρω αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να δώσουμε έμφαση στο τουριστικό και Αγροτικό – Κτηνοτροφικό ντόπιο προϊόν όπως και στις ιχθυοκαλλιέργειες.
Κυρίως όμως πρέπει να έχουμε στόχο να υπάρξει αξιοποίηση για επενδυτικές πρωτοβουλίες με άξονα τη λειτουργία Λιμένος – Εγνατίας οδού – Τελωνείο Μαυροματίου.
Στο προσκλητήριο ανάπτυξης του τόπου μας και στήριξης του βιοτικού επιπέδου των συμπατριωτών μας καλούμε όλους σε συστράτευση με το σύνθημα ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *